Zoho Office

OFFICE / DESIGN

zoho office

project description

3BHK apartment, 1600 sq ft
Light house, Chennai

Since the client had a previous unresolved issue of creating co-working spaces, we first mapped out the space, did a 3D render of it and then gave them a virtual experience of the workspace. Our design focused on cross floor communication and improving interpersonal connectivity by creating collaborative workstations. Inspired by a ‘Lego block’ concept, it had pieces that could be moved around and converted into small hubs.

“We took their brief of creating a coworking space and applied it to every aspect of our design. We designed a workshop and meeting space that could seamlessly convert into a 12 seater conference table from a smaller cluster of tables, which the client was very happy with.”

We were able to solve their requirement of solid wood tabletops by suggesting veneer-finish based desktops which are considerably more affordable as well. Indoor landscaping and natural lighting were used to a great effect to energise the workspace. A vibrant colour palette which included Zoho’s corporate colours was used throughout the space, and especially in the Plaza, a highly creative hub. Here, a container fulfilled multiple functions by serving as a super structure where AVs and presentations could be screened while the sub structure could be used for huddle spaces.
Design interventions were in the form of creating a number of war rooms, project rooms, idea exchange spaces, social hubs and casual meeting spaces that were strategically located throughout the layout to foster a greater sense of interaction between employees. A fun and colourful cafeteria was designed with different lights, installations, furniture and wall finishes creating a high communication space where work, interaction, food and fun came together.

more featured projects